Certifikovaný kurz s možností doplnění
Zkoušky profesní kvalifikace s akreditací MŠMT

Profesionální výživový poradce a kouč - Termín kurzu je 27.1. – 16.3. 2024

Poslední 3 volná místa na tento kurz!

Přihlaš se, získej profesní kvalifikaci a rozjeď kariéru výživového poradce!

Kurz nabitý teoretickými i praktickými informacemi. Interaktivní formát výuky, který vám pomůže rychle a snadno učební látku pochopit a převést ji jednoduše do praktických dovedností.

Z hlediska množsví informací, praktických ukázek je kurzem číslo jedna na českém trhu.

ZÁKLADY NUTRIČNÍHO PORADENSTVÍ

Anatomie a fyziologie lidského těla

Vysvětlíme vám, jak tělo funguje. Jakým způsobem se využívají živiny a jaké faktory na to mohou mít vliv.

Metabolismus a energetická bilance

Zbouráme řadu předsudků a mýtů, které se váží k metabolismu a putují napříč internetem. Naučíme se, jak správně o metabolismu přemýšlet a jak, v kontextu nejnovějších vědeckých studií, správně nastavit hodnoty energetické bilance pro konkrétního klienta.

Skupiny potravin, základní živiny a vše co o nich musíte vědět

K tomu, abyste mohli pro své klienty správně sestavovat stravovací plán včetně konkrétního jídelníčku, musíte porozumět jednotlivým skupinám základních živin a jak spolu interagují, vzájemně se doplňují a podporují. Neopomeneme prozkoumat ani vitaminy a stopové prvky.

Značení potravin

K tomu, abyste mohli své klienty správně vést a učit je novým dovednostem, musíte mít pokročilou znalost ve značení potravin. Naučíme vás vše, čeho byste si vy a vaši klienti měli na štítcích potravin všímat, abyste je dokázali rozlišovat na užitečné a neužitečné pro váš cíl a záměr.

Doplňky stravy

Na základě informací, které již budete mít k dispozici, se sami rozhodnete, zda je užitečné doplňky do stravy zařazovat, jak je vybírat a kdy s nimi pracovat. Řekneme si i něco o jejich kombinacích a nezapomeneme ani na příslušnou legislativu.

Specifika výživy určitých skupin

Mimo většinovou populaci se budeme zaměřovat i na specifika některých skupin jako jsou sportovci, těhotné a kojící ženy, transgender, děti, pracující na směny, apod.

Civilizační choroby. Jak s nimi v přípravě jídelníčku pracovat

Celiakie, laktózová intolerance, atopický ekzém, apod. jsou civilizační choroby, se kterými se dnes lidská populace potýká. Seznámíme se s tím, jak lze správnou skladbou stravy preventivně snižovat rizika jejich propuknutí a jak je lze efektivně ovlivňovat a ve stravě zohledňovat, pokud již propukly.

Vstupní analýza a pohovor s klientem

Naučíme vás porozumět výsledkům bioimpendančních vah a jak správně výsledky interpretovat. Podíváme se na to, jak vést úvodní rozhovor, abyste dokázali správně vyhodnotit veškeré vstupující faktory jako jsou zdravotní a tělesné predispozice a připravenost klienta na změnu, které budou následně vstupovat do toho, jak budete klienta vést a koučovat, abyste udrželi jeho motivaci a dosáhli tak stanovených cílů.

Sestavení výživového a suplementačního plánu

Řekneme si, jak by měl být profesionálně navržený komplexní výživový plán a jaké by měl mít součásti. Společně, krok za krokem, výživový plán sestavíme. Vysvětlíme si, jakých chyb se především vyvarovat a naučíme se, jak budete moci tuto základní kostru modifikovat pro různé klienty, kteří mají různé vstupní predispozice, různé cíle a odlišné přístupy k vašemu vedení. Budete si moci vyzkoušet, jak nastavit plán včetně suplementace klientovi, který k vám přijde bez výsledků nebo s výsledky základního biochemické rozboru.

VEDENÍ A KOUČINK KLIENTA

K tomu, abyste mohli efektivně pracovat s klientem, potřebujete ovládnout celou řadu dovedností.

Naučíme vás osvědčené, ale i méně známé postupy koučování a udržení motivace klientů. Ukážeme vám, jaké nástroje a procesy můžete v praxi používat, kde se můžete inspirovat a podělíme se s vámi samozřejmě o celou řadu praktických tipů a rad.

VEDENÍ VLASTNÍ PRAXE NEBO PORADNY

Podělíme se s vámi o praktické rady, jak svou praxi z pohledu jejího chodu nastavit, jaké nástroje a procesy se nám osvědčili a co byste neměli ve své praxi podceňovat nebo přeceňovat.

NA ZÁVĚR KURZU ZÍSKÁTE

Certifikát o úspěšném zakončení kurzu

Kurz je zakončen testem, kterým ověříme vaše teoretické a praktické znalosti a dovednosti. Každý, kdo prokáže náležité znalosti, získá certifikát o zakončení kurzu Profesionálního výživového poradce a kouče.

Osvědčení o získání profesní kvalifikace

Úspěšné zakončení zkouškou z profesní kvalifikace vás posouvá mezi přední příčky nutričních poradců. Zkouška je na úrovni státní zkoušky. Získáváte tak nejvyšší možné vzdělání pro výživové poradce. Cena zkoušky profesní kvalifikace je 6.000 Kč.

Dárek pro účastníky kurzu

Každý účastník bude mít možnost po dobu dalších 14 dní konzultovat s některým z našich lektorů své jídelníčky.

Náš tým

KURZEM VÁS BUDOU PROVÁZET

Ing. Monika Bartolomějová

Lektorka výživy, autorizovaná osoba MŠMT

MUDr. Bc. Matěj Kohutiar Ph.D.

Lékař a vysokoškolský pedagog se zaměřením na biochemii, chemii potravin a výživu.

Ing. Klára Řehořková

Lektor a nutriční kouč

Mgr. et. Bc. Iris Mango

Lektorka psychologie, regenerace, cvičení na strojích, autorizovaná osoba osobní trenér ve fitness

Markéta Cemper

Nutriční poradce, lektor.

Ing. Hana Střítecká, DiS., Ph.D

Nutriční terapeut, autorizovaná osoba nutriční poradce, chemický technolog, vysokoškolský pedagog.

Co vás čeká?

Základní info o průběhu

  • KDY?
    Soboty a neděle od 9:00 - 16:00
  • ROZSAH
    150 hodin (9 víkendů)
  • TYP KURZU
    Prezenční
  • KDE?
    FORM FACTORY KARLÍN Křižíkova 213/44 Praha 8

KDY

Termín kurzu je 27.1. – 16.3. 2024

KDE

Kurz probíhá ve FORM FACTORY KARLÍN Křižíkova 213/44 Praha 8

CENA KURZU:

Individuální kurz Výživový poradce
49 900 Kč
34 900 Kč
Délka studia 2 až 4 měsíce
Individuální kurz časově přizpůsobíme Tvým možnostem. Výuka probíhá 1:1 s lektorem v předem domluvených časech

Pro přihlášení vyplňte formulář níže: